Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Maso a jeho tepelné úpravy - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
11.10.2024 ve 16:30 - 22:00
Volno. Lektor: Antonín Jurka.  Rezervovat >

 
 

Znáte dělení masa? Víte, které maso je vhodné pro různé tepelné úpravy?

Umíte nachystat maso na pečení, svázat jej a připravit základ?

Chcete se naučit různé techniky tepelné přípravy?

Potom je tenhle kurz právě pro Vás.


Co budeme připravovat a vařit:

  • Králičí hřbet vařený ve fólii v páře s konfitovaným uzeným česnekem

  • Pomalu pečené kachní prsíčko s brukví dušenou na smetaně, smažené bramborové koblížky

  • Pečená vepřová krkovička na černém pivě, restovaná zelenina

  • Dušené telecí ossobuco na zelenině a rajčatech, šafránové risotto, gremolata


Co se na kurzu naučíte:

  • vykostit králičí hřbet

  • připravit králičí roládku

  • připravovat králičí maso v páře či metodou sous - vide (maso zůstane extrémě šťavnaté)

  • zaudit česnek v domácích podmínkách

  • připravit silné, sladké, česnekovo/bramborové pyré

  • používat omáčku demi - glace

  • pracovat s kachním prsem, správně ho upravit na pánvi, aby zůstalo růžové a kůže byla křupavá

  • uvařit silnou omáčku z portského vína

  • uvařit rychlé kedlubnové zelí

  • usmažit jemné bramborové koblížky

  • svazovat maso před pečením

  • péct vepřové maso v silném zeleninovém základu

  • blanšírovat různou zeleninu tak, aby zůstala křupavá a plná chuti

  • připravit slavný tradiční italský pokrm z telecího masa

  • uvařit to pravé šafránové "risotto alla milanese"

  • připravit gremolat???u

  • rozlišovat různé základy při pečení a dušení

  • vařit v páře

  • připravit maso tak, aby bylo růžové a šťavnaté

  • všechny výše zmíněné recepty 

 

Co vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu

  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)


 

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Maso a jeho tepelné úpravy

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky